Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Akoestisch vilt zelfklevend

  Op zoek naar een effectieve oplossing om de akoestiek in je ruimte te verbeteren zonder in te leveren op stijl? Zelfklevend akoestisch vilt biedt de perfecte balans tussen functionaliteit en design. Geschikt voor zowel professionele werkruimtes als sfeervolle huisinterieurs. Het vilt verbetert niet alleen de geluidskwaliteit, maar verrijkt ook je interieur met een strakke en moderne uitstraling.

  Wat is akoestisch vilt en hoe werkt het?

  Akoestisch pet vilt is een materiaal dat geluidsgolven absorbeert en de nagalm in een ruimte vermindert. Dit maakt het ideaal voor plaatsen waar echo’s en geluidsoverlast zijn. Ons zelfklevende geluidsabsorberend vilt kan niet alleen geluid absorberen, maar is ook gemakkelijk aan te brengen dankzij de zelfklevende achterzijde.  

  Voordelen van zelfklevend akoestisch vilt

  Akoestisch PET-vilt is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch veelzijdig. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die het biedt: 

  • Eenvoudige installatie: Dankzij de zelfklevende achterkant kan het vilt snel en zonder rommel of gespecialiseerd gereedschap worden aangebracht. Dit bespaart tijd en maakt installatie toegankelijk voor iedereen. 
  • Uitstekende geluidsabsorptie: Het vilt dempt echo's en achtergrondgeluiden, wat leidt tot een aangenamere geluidsomgeving. Als je een vilten paneel in je huis plaatst, verbetert dit de akoestiek aanzienlijk. Het effect is het grootst bij dik vilt, omdat dit beter absorbeert. 
  • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk: PET-vilt is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het is daarom ook duurzaam materiaal. Daarbij is het bestand tegen vocht, waardoor het een lange levensduur heeft. 
  • Veelzijdig in gebruik: Perfect voor kantoren, thuisbioscopen, opnamestudio's, of zelfs gewoon voor decoratieve doeleinden in huis. Het vilt kan op maat gesneden worden om te passen bij elk ontwerp. 

  Akoestisch vilt in de werkomgeving

  Een slechte akoestiek kan veel nadelige gevolgen met zich meebrengen. Wanneer de akoestiek wel in orde is kunnen deze nadelen veranderen in grote voordelen. Vooral op de werkvloer heeft dit een grote impact war je veel profijt van kunt krijgen. Hier zijn enkele manieren waarop akoestisch vilt kan bijdragen aan een betere werkomgeving: 

  • Verbeterde privacy: Door het installeren van akoestisch vilt in open kantoren of vergaderruimtes, wordt het gespreksvolume verminderd, wat leidt tot minder afleidingen en meer privacy. 
  • Stressreductie: Een rustigere omgeving helpt stress te verlagen, wat de algehele tevredenheid en gezondheid van medewerkers verbetert. 
  • Verhoogde esthetiek: Naast de functionele voordelen, draagt akoestisch vilt bij aan een moderne en professionele uitstraling van de werkplek, wat kan helpen bij het aantrekken van nieuw talent. 
  PET-vilt 9 mm - Maatwerk - Logo
  PET-vilt 9 mm - Divide ZigZag - Dark Blue - Kantoorinrichting

  Akoestisch vilt thuis gebruiken

  Thuis kan akoestisch vilt een verschil maken door niet alleen de akoestiek te verbeteren, maar ook door een visueel aantrekkelijk element toe te voegen aan de ruimte. Enkele toepassingen voor thuis zijn: 

  • Studeerkamer of Home Office: Verminder echo's en achtergrondgeluiden voor een betere concentratie en communicatie tijdens online vergaderingen. 
  • Kinderkamer: Gebruik vilt om geluiden te dempen en een rustigere slaap- of speel omgeving voor je kinderen te creëren. 
  • Woonkamer: In de woonkamer verbetert akoestisch vilt de algehele sfeer en geluidskwaliteit. Het absorbeert ongewenste geluiden van de televisie, muziek, of gesprekken, wat resulteert in een aangenamere luisterervaring. Bovendien kan geluiddempende wandbekleding gebruikt worden om een unieke decoratieve muur te creëren, die de ruimte een moderne en stijlvolle uitstraling geeft. Ook kun je je kamer opvrolijken met stijlvolle wandpanelen, zoals een schilderij of een citymap. Dit maakt de woonkamer niet alleen akoestisch aangenaam maar ook visueel aantrekkelijk. 
  EASYfelt Room Kids Bear Place A | Kinderkamer | Geluidsabsorberend PET-vilt wandbekleding
  EASYfelt PET-vilt akoestisch wandpaneel zelfklevend PET-vilt City-map woning

  Hoe installeer je de zelfklevende akoestische wanddecoratie?

  Het installeren van akoestisch vilt is eenvoudig en kan door de meeste mensen zelf gedaan worden. Volg deze stappen voor de beste resultaten: 

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak schoon, droog en vrij van stof is voor de beste hechting. 
  2. (Optioneel) Meten en Snijden: Meet het gebied dat je wilt bedekken en snijd het vilt op maat met een scherp mes. Dit is niet altijd het geval. Wandpanelen komen bijvoorbeeld altijd op maat. Andere vilt panelen zijn ook door ons op maat te maken. 
  3. Aanbrengen: Verwijder de beschermfolie van de achterkant en plaats het vilt zorgvuldig op de gewenste locatie. Druk stevig aan om luchtbellen te verwijderen. 
  4. Afwerking: Snijd overtollig materiaal weg en gebruik een roller om het vilt glad en strak tegen het oppervlak te krijgen. 

  Designmogelijkheden voor interieurdesigners

  Voor interieurdesigners biedt de zelfklevende akoestische decoratie eindeloze creatieve mogelijkheden. Of het nu gaat om een gedecoreerde muur, een geïntegreerd kunstwerk, of praktische toepassingen, het zijn altijd prachtige oplossingen. Hier zijn enkele ideeën: 

  • Aangepaste Patronen: Snijd het vilt in specifieke vormen of patronen voor een unieke muurdecoratie. Je kunt dit zelf doen, maar wij kunnen dit ook op maat voor je snijden met onze eigen snijmachines. 
  • Kleurrijke Combinaties: Wij bieden veel verschillende kleuren PET-vilt. Combineer verschillende kleuren vilt om levendige en dynamische ruimtes te creëren.  
  • Functionele Kunst: Gebruik vilt om zowel kunstwerken als functionele geluidsabsorberende elementen te creëren. 

  Heb jij een uniek ontwerp of een out-of-the-box idee? Wij helpen je hier graag mee verder! 

  Neem vandaag nog contact met ons op of bekijk onze producten om meer te ontdekken over wat wij voor jou kunnen betekenen.