Specialist in PET-vilt

    Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

    Maatwerkmogelijkheden

    EASYfelt
    Home
    Blogs
    Tips voor het verwerken van PET-vilt

    Tips voor het verwerken van PET-vilt

    PET-vilt is een veelzijdig materiaal dat gemaakt wordt van gerecyclede PET-flessen. Vilt wordt vaak gebruikt in interieurtoepassingen vanwege zijn duurzaamheid, geluidsabsorberende eigenschappen en esthetische waarde. Of je nu een doe-het-zelver bent of een professional in interieurontwerp, het verwerken van PET-vilt kan af en toe een uitdaging zijn. In deze blog delen we handige tips en instructies voor het verwerken van PET-vilt.

    Aimée

    Wat is PET-vilt?

    PET-vilt, ook wel bekend als polyester vilt, wordt voor een groot deel gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Tijdens het productieproces worden deze flessen omgezet in vezels die vervolgens worden samengeperst tot viltplaten.

    Het resultaat is een duurzaam plaatmateriaal met een unieke textuur, verkrijgbaar in 3 diktes en 52 kleuren. Het wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals (akoestische) panelen voor de wand en het plafond.

    PET-vilt 9 mm - Panel 9 mm

    Tips voor het verwerken van PET-vilt

    Hieronder lees je enkele handige tips voor het verwerken van PET-vilt:

    1. Zorg voor de juiste gereedschappen en materialen

    Voordat je aan de slag gaat, is het essentieel om de juiste gereedschappen en materialen bij de hand te hebben. Deze kunnen variëren afhankelijk van je specifieke project, maar enkele basisbenodigdheden zijn onder andere een stanleymes of lintzaag, een snijliniaal en eventueel een montagekit om het PET-vilt te verlijmen.

    2. Kies de juiste snijmethode

    PET-vilt kan op verschillende manieren worden gesneden, afhankelijk van je project en de beschikbare gereedschappen. Je kunt bijvoorbeeld een stanleymes of lintzaag gebruiken om het vilt op maat te snijden.

    3. Wees voorzichtig bij het snijden

    Bij het snijden van PET-vilt is precisie belangrijk. Zorg ervoor dat je een rechte snede maakt en vermijd rafelige randen. Een scherp stanleymes en een snijliniaal helpen je hierbij.

    4. Overweeg lijm voor montage

    Wanneer het oppervlak van het PET-vilt product groter is dan 1m² is onze zelfklevende achterzijde een ondersteunende factor.

    We raden dan aan om het product extra te verlijmen met de betere montagekit voor plaatsing op de wand of het plafond.

    5. Overweeg diverse montagemethoden

    PET-vilt kan op verschillende manieren worden gemonteerd, zoals met onze zelfklevende achterzijde (voor kleine oppervlakken vilt), met een betere montagekit of doormiddel van schroeven.

    6. Houd rekening met geluidsabsorptie

    Een van de voordelen van PET-vilt is de geluidsabsorberende eigenschap. Wanneer je het vilt gebruikt voor akoestische doeleinden, zorg er dan voor dat het niet achter een kast of ander voorwerp gemonteerd wordt.

    Wanneer je het PET-vilt als prikbord gebruikt, verdwijnen de geluidsabsorberende eigenschappen ook.

    7. Onderhoud het vilt goed

    Als je eenmaal je project hebt voltooid, is het belangrijk om het PET-vilt goed te onderhouden. Eens in de zoveel tijd stofvrij maken en vermijden van direct zonlicht verlengen de levensduur van PET-vilt.

    Deel