Specialist in PET-vilt

  Decoratieve oplossingen voor wand en plafond

  Maatwerkmogelijkheden

  EASYfelt

  Waarom PET-vilt de vervanging is van houten panelen

  Tegenwoordig vallen houten panelen goed in de smaak. Men streeft namelijk steeds meer naar duurzamere en milieuvriendelijkere keuzes in onze interieurs. Toch wegen deze houten wandpanelen niet op tegen PET vilt panelen. Vilt biedt dan ook een overtuigend alternatief voor traditionele houten wandpanelen. Lees hier de vele voordelen van PET-vilt en waarom het een slimme keuze kan zijn voor uw volgende interieurproject.

  Wat is PET-vilt?

  PET-vilt is een innovatief materiaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Deze recyclingbenadering maakt PET-vilt niet alleen een ecologisch verantwoorde keuze, maar biedt ook uitstekende akoestische en esthetische eigenschappen. Het proces transformeert weggegooide plastic flessen in een veelzijdig materiaal dat esthetisch aantrekkelijk is en tal van functionele voordelen biedt.

  Voordelen van PET-vilt ten opzichte van houten panelen

  Akoestische voordelen

  Een van de meest opvallende voordelen van PET-vilt zijn de akoestische eigenschappen. PET-vilt absorbeert geluid, wat helpt om de nagalm in ruimtes aanzienlijk te verminderen. Dit maakt de akoestische panelen ideaal voor gebruik in drukke kantoren, restaurants of zelfs in woningen waar echo een probleem vormt. In tegenstelling tot hout, dat geluid kan weerkaatsen en bijdragen aan geluidsoverlast, biedt PET-vilt een dempend effect dat de akoestiek binnen een ruimte verbetert.

  Esthetische en functionele flexibiliteit

  PET-vilt is niet alleen erg praktisch, maar het biedt ook veel esthetische mogelijkheden. Beschikbaar in verschillende soorten kleuren en texturen, kan PET-vilt naadloos integreren in elke ontwerpstijl en in iedere ruimte. Het materiaal kan ook worden gesneden in diverse vormen en patronen, waardoor designers de vrijheid hebben om unieke en opvallende visuele elementen te creëren die niet mogelijk zijn met een houten lattenwand. Zo kun je PET-vilt combineren met verschillende interieurstijlen.

  Eenvoudige installatie

  Een ander significant voordeel van PET-vilt is het gemak van installatie. In tegenstelling tot een houten latten muur, die vaak een complexe montage vereisen, is PET-vilt relatief eenvoudig te monteren. Het vereist geen speciaal gereedschappen of behandeling en is bestand tegen vocht, wat het onderhoud vereenvoudigt en de levensduur verlengt.

  PET-vilt 9 mm - Parallel Wall - Maatwerk

  De voor- en nadelen van houten lattenwanden

  Hoewel een latjes wand een zekere esthetische waarde biedt, zoals een natuurlijke uitstraling, en zowel duurzaam als onderhoudsvriendelijk is, schiet het op akoestisch gebied soms tekort. Het vilt achter de houten latjes kan weliswaar geluid absorberen, maar het harde materiaal van het hout zelf weerkaatst geluid. Dit resulteert in suboptimale geluidsabsorptie, vooral bij lage en middenfrequenties.

  Is lattenwand isolerend?

  Het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel PET-vilt uitstekende geluiddempende eigenschappen heeft, het niet specifiek ontworpen is voor geluidsisolatie. Dit betekent dat het voornamelijk geluid binnen een ruimte absorbeert, maar niet noodzakelijkerwijs de overdracht van geluid naar andere ruimtes voorkomt. Desalniettemin is het een uitstekende keuze voor het verbeteren van de algemene geluidskwaliteit binnen elke ruimte.

  Voor diegenen die overwegen om hun ruimte te renoveren of opnieuw in te richten, is PET-vilt een overweging waard die zowel op de korte als op de lange termijn voordelen biedt. Voel je vrij om contact op te nemen. Laten we sparren over hoe we jouw ruimte akoestisch kunnen verbeteren én stijl kunnen toevoegen!

  Deel